JECANIBO'S STAFFORDSHIRE BULL TERRIERS
JECANIBO'S
sonja@jecanibos.nl copyright

                      OVER ONS....

 

 

Hoe het allemaal is begonnen.....

 

Wij zijn Kees en Sonja Houwaart. De trotse eigenaars van inmiddels meerdere Staffordshire Bull Terriërs
Onze liefde voor dit geweldige ras is in 2000 ontstaan toen we
Hugo kregen.

Een brindle reu, die al snel bleek een fantastische vriend te zijn voor ons en onze kinderen. Met hem hebben we jaren gehoorzaamheid en behendigheid gelopen.
Met de komst van Fable uit de Old Cross Guns Kennel, begon voor ons ook het showen. Fable bleek heel mooie resultaten te boeken op binnenlandse en buitenlandse shows.
Zij werd Nederlands en Belgisch Kampioen en heeft ook nog een paar andere schoonheids titels. Ook met haar waren we naast het showen actief in de gehoorzaamheidssport en de behendigheid. Ze heeft samen met Kees ook een Uitmuntend gehaald in de landelijke behendigheidscompetitie. En is in het bezit van de officiele werkhondenproef, de UV TEST
Met Fable hebben wij ook ons eerste nestje Staffordshire Bull Terriërs gefokt, in samenwerking met haar fokker.
Een jaar na Fable's komst kwam er nog een teefje bij, Skully. Zij was echt een heel byzondere hond met het ware Staffordkarakter.
Nergens bang voor en gaf nooit op. Super om mee te werken in de gehoorzaamheid. Samen met Sonja heeft ze heel goede resultaten gelopen.

Uit het eerste nestje van Fable hebben wij Damian gehouden. Een prachtige black brindle reu. Met hem hebben we af en toe geshowd en ook gehoorzaamheid, behendigheid en vooral Dogfrisbee met Kees is bij hem favoriet.
In 2009 werd een nestje van 2 teefjes geboren uit Fable en Brutus (Lackyle Diabhal Dearbhchlo)
Hiervan hebben wij Suzie(JECANIBO'S SHE'S LIKE THE WIND)gehouden. Haar  resultaten op show zijn uitmuntend. Zij werd Ned. Jeugd Kampioen en Nederlands Kampioen, een Engels CC en res CC en een Belgisch CAC en nog vele andere showsuccessen .
Een heerlijke gezellige en drukke hobby, die al onze vrije tijd in beslag neemt.

Met Suzie hebben we 3 keer een nestje gefokt. In 2012 met de reu But's Charming Ruffians Anatol, waar 4 teven en een reu uit zijn geboren, en in 2013 met de reu Bustabones an Reice Gaelach uit Australie, waar 3 reuen en 1 teef uit zijn geboren. En wat een geweldige Staffords zijn ook dat weer.

Uit het Australie nest hebben wij Nooka zelf gehouden.

In 2014 werd Suzie voor de laatste keer gedekt, door de Engelse reu Antroboss Tempesta Nera, Ted. Op de echo bleek ze zwanger te zijn van 8 pups!

Met gemak bracht zij de eerste 7 pups ter wereld. Helaas bleek de laatste pup overleden en omdat deze pup niet vanzelf werd geboren moest er toch nog een keizersnee volgen.

Na de keizersnee is Suzie tijdens het bijkomen uit de narcose overleden aan een acute hartstilstand. Ons leven werd op dat moment een compleet drama. Suus liet 7 prachtige babys achter, maar wat had ik ze graag ingeruild als ik hun moeder daarmee terug had kunnen krijgen. Helaas, zo werkt het niet en we stonden voor de zware taak haar 7 baby's groot te krijgen. Dat is gelukt met behulp van Tara, de surogaat moeder die wij eeuwig dankbaar zullen zijn voor haar liefde en toewijding.

 

 

Suus zullen wij nooit vergeten, zij was de stammoeder van Jecanibo's, maar gelukkig zie ik zoveel van haar terug in haar kinderen. Bedankt lieve Suus

 


Heeft u vragen over onze Staffords of wilt u informatie?
Mail naar 
sonja@jecanibos.nl of bel 06 16740319

 

 de rasstandaard van de staffordshire bull terrier  klik hier